Arboretum
Poort Bulten

Schatkamer van de natuur, zo wordt het Arboretum Poort Bulten omschreven. En daar is niets aan gelogen! Aan de rand van het knusse, Twentse dorpje De Lutte vind je dit natuurpark waar je urenlang kunt ronddwalen tussen bijzondere bomen, planten en bloemen. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke charme. En als je even bij wilt komen van zo veel indrukken, dan kun je neerstrijken bij onze Schenkerij PoortBulten.

Arboretum Poort Bulten: 2.500 bomen en heesters
Het natuurpark is maar liefst 19 hectare groot en biedt plek aan zo’n 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters. Je vindt er bomen die nergens anders in Nederland te vinden zijn, zoals de Mammoetboom, oftewel de Sequoiadendron giganteum. Wanneer je een wandeling maakt, dan kom je ook nog een poelenlandschap, bloemrijke kruidenvegetatie en een bosstrook tegen. Ook een bijenhuis, een informatiecentrum en een zwerfstenencollectie maken onderdeel uit van het Arboretum.

Activiteiten Arboretum Poort Bulten
Een bezoekje aan het Arboretum Poort Bulten kan elke keer anders zijn. Wil je een uitgezette route proberen? Download dan de Springer Route, een bijzondere route langs bomen die landschapsarchitect Leonard Springer erg aanspraken. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of in het weekend.

Wat je wilt weten over Arboretum Poort Bulten

  • Het park is gratis toegankelijk.
  • Het park is het hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Er is parkeergelegenheid en fietsenstalling aanwezig.
  • Honden zijn aangelijnd toegestaan.
  • Het park is goed begaanbaar voor gehandicapten.
  • Voor visueel gehandicapten is er een speciale route langs diverse opmerkelijke bomen en struiken, die je zonder hulp kunt afleggen.
  • Voor kinderen is er een speelbos met natuurlijke speeltoestellen.

Na afloop is het heerlijk bijkomen met een kop koffie en wat lekkers bij Schenkerij PoortBulten. Ook voor groepen bieden we leuke arrangementen.

BEKIJK ONZE ARRANGEMENTEN